Development
August 22, 2024

Achter de schermen van de nieuwe Knolpower webshop

Nieuwe Knolpower webshop: sneller, toegankelijker en volledig in Knolpower-stijl. Gelanceerd samen met Enzo’s 4000ste vlog en een limited edition t-shirt.
Serge Huijsen
Creative Developer
Kopieer link
home linesmobile home lines

Bij SHWEB houden we van een goede uitdaging en begin juli kregen we er eentje die ons helemaal enthousiast maakte: het bouwen van een gloednieuwe webshop voor Enzo Knol, direct na zijn grootste sale ooit. De oude webshop was gebaseerd op een standaard thema, maar voor de Knolpower-ervaring wilden we iets unieks en authentieks creëren. Het moest een webshop worden die niet alleen opvallend was, maar ook super toegankelijk en klaar voor de toekomst.

Een nieuwe webshop, een nieuwe aanpak

Het eerste wat opviel, was dat de oude webshop niet meer voldeed aan de groeiende vraag van de Knolpower-community. De snelheid en efficiëntie lieten te wensen over, en laten we eerlijk zijn, standaard thema’s voelen niet bepaald “Knolpower”. Dus we besloten om de zaken anders aan te pakken.

Bij SHWEB geloven we dat een webshop nietalleen functioneel moet zijn, maar ook moet uitstralen waar het merk voorstaat. Voor Knolpower betekent dat: energie, toegankelijkheid en een vleugje branie. We wilden dat gebruikers meteen bij het openen van de webshop konden zien waar het om draait. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat je direct alle producten kunt zien, makkelijk kunt filteren en sorteren, en zonder gedoe kunt bestellen.

Van mobiel naar desktop: een flinke uitdaging

Met enkel een design voor de mobiele versie, begonnen we aan de taak om dit om te zetten naar een desktopversie die net zo toegankelijk zou zijn. We besloten het mobiele ontwerp een app-achtig gevoel te geven, een knipoog naar de toekomst waarin we misschien wel de Knolpower-app gaan zien… wie weet? Onze aanpak was om alles zo intuïtief mogelijk te maken, zodat de overgang van mobiel naar desktop naadloos zou zijn.

Het resultaat

Na volle dagen (en nachten) werken, ging de nieuwe Knolpower webshop live. De timing was perfect: tegelijkertijd met Enzo’s 4000ste vlog én de lancering van een limited edition t-shirt. Het resultaat? Een webshop die niet alleen gebruiksvriendelijk en snel is, maar ook helemaal past bij de energie van Knolpower. Het was een geweldig project om aan te werken en we zijn trots op wat we hebben bereikt.

Wil je zelf de nieuwe Knolpower-ervaring beleven? Check de webshop en laat ons weten wat je ervan vindt. We zijn altijd benieuwd naar feedback!

Deel deze post
Kopieer link
Serge Huijsen
Creative Developer
Blog

De laatste inzichten

Ontdek de laatste inzichten, updates en trends in de markt.
Development
13 July 2023

Achter de schermen van de nieuwe Knolpower webshop

Nieuwe Knolpower webshop: sneller, toegankelijker en volledig in Knolpower-stijl. Gelanceerd samen met Enzo’s 4000ste vlog en een limited edition t-shirt.
Read more
Samenwerking
13 July 2023

Samenwerking met Leadinfo!

Verbeter je leadgeneratie en conversie optimalisatie met onze nieuwe samenwerking met Leadinfo.
Read more
Cloud
13 July 2023

Waarom wij in-house hosten

In-house hosting biedt ons volledige controle, verbeterde beveiliging en prestatieoptimalisatie, zonder afhankelijkheid van grote cloud providers.
Read more